esnek

24 Ağustos 2015 Pazartesi

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları Nelerdir? Hindistan Cevizi Yağının Kullanım Alanları Nelerdir?

Hindistan Cevizi Yağı



Hindistan Cevizi Yağının Faydaları Nelerdir?

Hindistan cevizi yağı  antimikrobiyal ve antioksidan özelliğe sahip nadir yağlardandır.

Cildinizde mikrop önleyici, akne giderici olarak kullanabilirsiniz. Hindistan cevizi yağının faydalarına gelecek olursak eğer, vücudu hastalıklara karşı korur, cilde ve saça sağlık katar, metabolizmayı harekete geçirir, kolestrolü dengeler. 

Hindistan Cevizi Yağının Kullanım Alanları Nelerdir?



1. Göz, yüz ve vücut  kremi
Hindistan cevizi yağıyla tanıştığımdan beri hafta da 1 gün yüzüme masaj yaparak yediyorum. Yağlı ciltler panik yapmasın öyle vıcık vıcık bir yağ değil. Masaj yaptıktan sonra sabaha kadar yüzünüzde bekletebilirsiniz. Ben bütün vücudumda hindistan cevizi yağını kullanıyorum. Tenime tatlı bir ışıltı veriyor. Bir pamuk yardımı ile göz ve yüz çevrenize bu yağı sürerek bu bölgeyi bebek yumuşaklığına getirebilirsiniz. 
2. Kuvvetli bir saç kremi

Saçlarıma avucuma aldığım bir miktar hindistan cevizi yağını ovuşturup masaj yaparak yediriyorum. İsterseniz bu şekilde dipten uca kadar uygulayıp sabaha kadar bekletebilirsiniz. Ya da temiz saçınızın uçlarına uygulayarak bakım serumu gibi kullanabilirsiniz. 

Eğer maske gibi kullanırsanız, nasıl arındıracağınızı merak ediyorsanız hemen anlatayım. Saçlarınızı suyun altına sokmadan kullandığınız şampuandan bir miktar alarak saçlarınıza yedirin. Daha sonra su ile durulayıp 1 veya 2 defa daha şampuanlamak yeterli. Zaten daha önce de bahsettiğim gibi vıcık vıcık bir ürün değil. Bana kalırsa yağlı saçlar bile kullanabilir. Eğer saçlarım uzamıyor, çok kırılıyor diyorsanız bu maskeden çok memnun kalacaksınız. Meğer hindistan cevizi yağı saç bakımında en etkili yağlardan biriymiş. Okuduğum her yorumda saçlara sağladığı etkiler öve öve bitirilmiyor. 

3. Makyaj temizleme

Bu süper yağın cilt için en belirgin kullanım alanlarının başında makyajı temizlemesi geliyor. Biraz Hindistan cevizi yağını bir pamuğa dökerek göz çevrelerinde dairesel hareketlerle ovalayın. Harikalar yaratıyor. Bana güvenin. :)

4. Makyaj fırçalarını temizleme


Artık makyaj fırçalarının temizliğini bebe şampuanıyla 2 damla hindistan cevizi yağını karıştırıp öyle yapıyorum. Sonuç Mükemmel!....



5. Tıraş kremi
Eğer satılan  tıraş kremlerinin içindeki kimyasallardan rahatsızsanız Hindistan cevizi yağını köpürterek tıraş kremi olarak kullanabilirsiniz. 
6. Masaj yağı
Masaj yağı olarakta Hindistan cevizi yağını kullanabilirsiniz.  

The LifeCo Organik Hindistan Cevizi yağını macro center'larda bulabilirsiniz.

Gramajı: 320 gr.

Fiyat: 42 TL. 

Sevgiler,

1 yorum:

  1. Bloğumda ödüllü blog keşif etkinliği var ayrıca çekiliş var beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil