esnek

9 Eylül 2015 Çarşamba

Okul Makyajı Nasıl Yapılır?



Okul Makyajı Nasıl Yapılır?

Eylül ayı okul ayı :) Genç kızlar için uygun bulduğum okul makyajı önerilerimi sunmak istedim. Zaten doğallık bu yaşlarda sahip olduğunuz en güzel şey. Ben sadece minik dokunuşlarla varolan güzelliğinizi ortaya çıkarmaya çalışacağım. Okulda hafif ve doğal makyajdan yanayım. 

İşte okul makyajının ipuçları!

1-Doğal Ten Makyajı

Temiz cildinize hafif bir fondöten (eğer fondöten almadıysanız Fondöten Seçimi ve Uygulaması yazıma göz atın) yada cilt tipinize uygun olarak BB veya CC krem uygulayın. 
BB Krem ve CC Krem Nedir? yazıma göz atabilirsiniz.Eğer cildiniz pürüzsüzse bu aşamayı atlayın. 

2-Kalın Kaşlar

Kaşlarınızın boş olan yerlerini kaş kalemiyle doldurun. 

3-Göz Altı

Kapatıcınızla göz altını aydınlatın. İsterseniz Göz Altı Kapatıcısı Nedir? Göz Altı Kapatıcısı Nasıl Seçilir? yazıma göz atabilirsiniz.
4-Canlı gözler
Far seçiminiz ten renginizden 1 ton açık olsun. Kahverengi maskarayla gözlerinize makyaj yokmuş hissi verip derinlik katabilirsiniz. Göz pınarlarınızı aydınlatmayı da unutmayın. Daha önce ki Strobing makyaj nasıl yapılır yazıma göz atın.
5-Doğal Dudaklar
Dudaklarınızı hafif pembeleştirin. 

Bence okul makyajında allığa gerek yok. Eğer bir örnek daha isterseniz Basic MakeUp / Günlük Makyaj yazımı da inceleyin.

Sevgiler,

7 yorum:

  1. Merhaba, blog keşif etkinliğinden geliyorum..
    Sizi GFC'den takibe aldım. Sizide beklerim :)

    http://alabutikpasta.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    Çok güzel bir bloğunuz var. Emeğinize sağlık. Takibe aldım sizi.
    Bu arada blog keşif etkinliği sayesinde bloğunuzu takibe aldım. Benim şirin bloğuma da beklerim.
    http://istanbul-hanimefendisi.blogspot.com.tr/
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. okul için kesinlikle en iyi seçenek bence de bb ya da cc krem. Hem tüm gün yüzde kalınca ağırlaşma da yapmıyor. Çok rahat oluyorlar :) Yazı çok güzel olmuş buarada, madde madde ayırmanda çok iyi olmuş emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Bu bloğa bayılıyorum. Bence pek çok yaşa hitap ediyor. Makyaj, bakım ve moda hakkında cevapladığınız soruları, çok gündemde olup bir türlü cevaplanamamış sorular olarak görüyorum. Bloğunuz sayesinde insanlara ulaşıp bu cevapsız sorulara yanıt verdiğüniz için teşekkür ederim. İyi çalışmalar ��

    YanıtlaSil